Odyssey


ODYSSEY GUIDES werd opgericht in Hong Kong in 1979. Het was de eerste uitgever welke Engelstalige gidsen uitbracht over China. Tot vandaag behoudt de uitgever deze “kracht” en specialiseert zich in gidsen over China, de Zijderoute en Centraal Azië. De horizon werd verbreed met bestemmingen van Afghanistan tot Egypte, Kamchatka, Angkor, Kazakstan, Kirgizië alsook Nieuw Zeeland en Australië.

ODYSSEY gidsen onderscheiden zich van de andere reisgidsen omwille van de meer proportionele aandacht voor de geschiedenis en de cultuur van de landen of streken die zij beschrijven.

De meestal met zorg geschreven teksten behandelen de culturele informatie veel grondiger dan men kan verwachten van de gemiddelde, algemeen bekende reisgidsenseries. Op deze manier geven de ODYSSEY gidsen de lezer een kennisvolle en oprechte kijk op het land van bestemming.

De ODYSSEY reisgidsen richten zich eigenlijk tot het hogere niveau in de markt, tot de reiziger die meer wil weten dan de algemene populaire en toeristische wetenswaardigheden. Een andere troef van de ODYSSEY gidsen zijn de wat uitzonderlijke, wat “buitenissige” bestemmingen welke in deze reeks aangepakt worden.

De typische ODYSSEY gids is prachtig geïllustreerd met foto’s, kaarten, literaire uittreksels en archiefmateriaal. De gemiddelde gids bevat ongeveer voor 30% prachtige foto’s, kaarten en illustraties. De gidsen bevatten ook inhoudelijke essays, betreffende onderwerpen gaande van literatuur tot fauna en flora, van geologie tot architectuur, geschreven door de meest toonaangevende experts.

Odyssey Guides

< Vorige
Volgende >

< Terug naar overzicht reisgidsen