Culture Smart! guides


Engelstalige reisgidsen.

De essentiële gids over de gebruiken, gewoontes en cultuur

Culture Smart! gidsen zijn geschreven voor mensen die nog iets meer willen ervaren dan alleen de info van waar te verblijven, wat te zien en hoe te reizen. Kort, scherp en humoristisch tonen ze de extra menselijke dimensie van het beleven van buitenlandse reizen, door je te vertellen over de overtuigingen en houdingen van de plaatselijke bevolking en over situaties die je kunt tegenkomen. Ze helpen je om te begrijpen wat mensen bezielt, welke de waarden zijn waar ze naar leven en het soort gedrag dat zal worden beantwoord met goede wil en gastvrijheid.
Elke gids bevat beknopte hoofdstukken over de lokale gewoonten, tradities en waarden van de inwoners van het land en, van cruciaal belang, de belangrijkste historische en culturele gebeurtenissen die hen hebben gevormd. Er zijn secties over sociale en zakelijke etiquette, tips over communicatie, zowel mondeling als non-verbaal, en advies over hoe je een goede gast kunt zijn.
Wat historische – en culturele voorkennis van het land dat men bereist, zorgt ervoor dat men beter de eigenaardigheden en taboes van de plaatselijke mensen begrijpt, wat de ervaring van de reis extra verrijkt.

Het doel van de gids is om de lezers te wapenen met een niveau van culturele vlotheid, zodat elke situatie, ongeacht de reden om te reizen, met vertrouwen en gevoeligheid kan worden benaderd.

Onze gidsen zijn beknopt en grondig, zodat u ze snel kunt inzien wanneer dat nodig is.
Culture Smart! gidsen zijn geschreven door expats die er een lange tijd geleefd hebben, alsook journalisten, professoren en diplomaten, en helpen al meer dan 20 jaar reizigers om meer te zijn dan alleen maar toeristen.

Argentina Canada Hong Kong Kenya Norway Uzbekistan

Wat komt aan bod:
  • lokale gebruiken en tradities
  • de impact van geschiedenis, religie en politiek
  • de lokale bevolking thuis, op het werk en in zijn vrije tijd
  • eten en drinken in de stijl van het land
  • wat kan en niet kan en taboes
  • bedrijfspraktijken
  • verbale en non-verbale communicatie

en veel praktische tips om met het onverwachte om te gaan.

< Vorige
Volgende >

< Terug naar overzicht reisgidsen