TRAILBLAZER


Reisgidsen voor de avontuurlijke reizigerWIE IS TRAILBLAZER?

Trailblazer viert in 2016 zijn vijfentwintig jarig bestaan. Het bedrijf werd opgestart door Bryn Thomas, vroeger een auteur voor Lonely Planet.
Terwijl andere uitgevers complete series van "land per land" uitbouwen heeft Trailblazer zich meer geconcentreerd op effectieve informatie voor de reizigers welke naar een specifieke regio of een welbepaald land willen reizen waarvoor geen andere speciale reisgids beschikbaar is. Azerbeidzjan, bijvoorbeeld - of anders meer gedetailleerde en nuttige informatie over een route waarvoor er misschien al een gids bestaat (bijv. Kilimanjaro).


HET ASSORTIMENT

De serie bevat nu meer dan 40 titels. De lijst bestaat uit wandelgidsen voor Groot- Brittannië, (bijv. Coast to Coast Path, West Highland Way, Hadrian's Wall Path), wandelgidsen voor specifieke bestemmingen, (bv. Kilimanjaro, De Inca Trail, Everest), spoor-gidsen (Trans- Siberian Handbook, Japan Rail, Trans-Canada) en avontuurlijke reisgidsen (Overlanders 'Handbook, adventure motor cycling handbook, Adventure Cycle-Touring Handbook, Azerbeidzjan).


DE INHOUD VAN DE GIDSEN

De gidsen zijn vooral sterk gericht op praktische informatie zonder daarom voorbij te gaan aan de culturele achtergrond. Zij vertellen u hoe ter plaatse te komen, wat mee te nemen en wat te lezen vooraf. Zij adviseren over wat de moeite waard is om te bezoeken en over wat ten stelligste te vermijden. Er is uitgebreide achtergrondinformatie over de geschiedenis, klimaat, voedsel, accommodatie en de plaatselijke bevolking. In de Trekking Gidsen vindt men gedetailleerde secties betreffende het milieu, met name op welke manier men kan reizen om zodoende een minimale impact op het milieu te hebben.


KAARTEN

Een gids met een sterk informatieve inhoud moet betrouwbare kaarten tonen, gericht op de behoeftes van de lezer. Voor de wandel -en trektochtgidsen heeft Trailblazer een eigen cartografie ontwikkeld (bv. de kaarten in de Britse wandelgidsen zijn 1:20.000 - groter dan zelfs de meest gedetailleerde wandelkaarten die momenteel beschikbaar zijn) met steeds de meest nuttige schaal voor het te lopen terrein. Ook extra informatie, zoals looptijden, verblijfplaatsen, mogelijkheid tot voedselvoorziening etc…

Coast to coast path Inca Trail Japan by rail Adv motorcycle handbook

< Vorige
Volgende >

< Terug naar overzicht reisgidsen