Ferdakort-Idnu

IJsland


Ferðakort is een nieuwe merknaam gebaseerd op een lange traditie van cartografie en de publicatie van kaarten. Iðnmennt ses, de eigenaar en exploitant van Iðnú Publishing en Iðnú Bookstore in Reykjavík, kocht de digitale kaartendatabank van de National Land Survey of Iceland, samen met hun voorraad gepubliceerde kaarten.
Na tientallen jaren verstrekken van diensten voor de publicatie van kaarten, heeft de Survey dit onderdeel aan de particuliere sector overgedragen. Ferðakort richt zich op de productie van kwaliteitsvolle kaarten, atlassen en CD's met wegenkaarten.


Toeristische wegenkaarten


Toeristische wegenkaart 1:500 000
Touring map 500
Globale kaart van IJsland – Plaatsnamenregister en afstanden

De toeristische wegenkaart op schaal 1:500 000, de populairste en best verkochte kaart van IJsland in de afgelopen 25 jaar, wordt regelmatig herzien en geactualiseerd.
Deze algemene kaart van het land, van hoge kwaliteit, met reliëfschaduw, is op één vel (78 x 110 cm) gedrukt, en bevat uitgebreide informatie voor de reiziger. Deze kaart bevat de meest recente informatie over het IJslandse wegennet, wegnummers, evenals toeristische informatie, zoals tankstations, accommodaties, zwembaden, musea, golfbanen, etc.
De kaart is handig gevouwen, en omvat een plaatsnamenregister met meer dan 3000 items.
 • Talen: IJslands, Engels, Duits en Frans

Tourkaarten 1:250 000 - Deelkaarten van IJsland
Overview 250
Nieuwe tourkaarten met hoogtelijnen en reliëfschaduwen op intervallen van 50 m, op basis van nieuwe digitale kaartgegevens. De vijf kaarten in deze categorie hebben een ruime overlapping. Ze bevatten de recentste informatie over het IJslandse wegennet, met inbegrip van afstanden en wegnummers, evenals belangrijke toeristische informatie. Er staan meer dan 15000 plaatsnamen op de kaarten, en een plaatsnamenregister van alle kaarten is beschikbaar in de 1:200 000 Wegenatlas. Deze kaarten zijn speciaal gevouwen voor makkelijk gebruik, waardoor ze bijzonder geschikt zijn tijdens het reizen.


Touring map 1 250 Touring map 2 250 Touring map 3 250 Touring map 4 250 Touring map 5 250

Wegenatlassen


Wegenatlas 1:200 000
Road Atlas 200
Deze wegenatlas is gebaseerd op een kaartendatabank op schaal 1:250 000. Naast de 50 pagina's wegenkaarten, bevat de wegenatlas verschillende thematische kaarten met accommodaties, campings, musea, zwembaden en golfbanen. Er is ook een uitgebreide plaatsnamenregister met meer dan 15500 namen. Het formaat van de atlas maakt hem zeer eenvoudig in gebruik in de wagen: opgevouwen is de atlas slechts 16 x 31 cm. Eens geopend, wordt het unieke formaat echter snel duidelijk: de pagina's ontvouwen zich tot een breedte van ongeveer 60 cm wat een uitstekend overzicht van een groot stuk land biedt. Een pagina kan in één keer worden doorzocht tegelijk of het boek kan weer gevouwen worden naar zijn oorspronkelijke vorm: een 16 cm brede kaartpagina. Door het vergroten van de kaart van 1:250 000 tot 1:200 000, is ze makkelijker te lezen en de opbouw van het land beter te begrijpen. De wegenatlas wordt geleverd in een handige doos.
 • Afmetingen: 31 x 16 cm
 • Aantal pagina's: 82
 • Talen: IJslands, Engels, Duits en Frans

Wegenatlas 1:500 000
Road Atlas 500
Dit boek bevat een gedetailleerde wegenkaart op schaal 1:500 000 met reliëfschaduwering en een plaatsnamenregister met meer dan 3000 namen. Het bevat ook de laatste informatie over het IJslandse wegennet, met inbegrip van afstanden en wegnummers, alsook reisinformatie, zoals tankstations, accommodaties, zwembaden, musea, golfbanen, enz. Er zijn 46 plattegronden van de belangrijkste verstedelijkte gebieden, waaronder Reykjavik, Akureyri en Seyðisfjörður. Talrijke thematische kaarten bevatten praktische informatie die vaak erg handig is, bijvoorbeeld kaarten met beschermde gebieden, erfgoedsites, de administratieve regio's van IJsland, weerstations, vegetatie en geologische kaarten, ontvangstzones voor mobiele en NMT telefoons en FM-radio’s, en kaarten met oriëntatietafels.
 • Afmetingen: 25 x 15 cm
 • Aantal pagina's: 96
 • Talen: IJslands, Engels, Duits en Frans

Speciale kaarten


Kaart van de gletsjers van IJsland
Glaciers
Overzichtskaart van de IJslandse gletsjers, inclusief ijsmassa’s met en zonder naam. De kaart toont veranderingen in de omvang van de gletsjers sinds het maximum van de Kleine IJstijd, rond 1890, tot aan het begin van de eenentwintigste eeuw. Ook de grootte van de gletsjers rond het midden van de twintigste eeuw wordt weergegeven. De belangrijkste subglaciale vulkanen zijn eveneens zichtbaar op de kaart. Merk op dat golvende gletsjers zijn aangeduid in een aparte kleur. Informatie en kaart in het IJslands, Engels, Frans en Duits.
 • Schaal: 1:500 000
 • Publicatiedatum: 2013
 • Afmetingen (opengevouwen): 84 x 119 cm
 • Talen: IJslands, Engels, Duits en FransSpeciale Kaarten
Hornstrandir Golden Circle
Er zijn negen speciale kaarten van nationale parken en populaire toeristische sites. Op de kaarten zijn wegen, plaatsnamen en de belangrijkste wandelpaden opgenomen. Legendes zijn in het Engels en het IJslands.
De speciale kaarten gaan over bekende en populaire toeristische bestemmingen in IJsland, en bevatten waardevolle informatie over de landschappen, interessante bezienswaardigheden en wandel- en ruiterpaden. Dit zijn de titels in deze serie:
 • Akureyri - Mývatn - Húsavík – Ásbyrgi
 • Hornstrandir
 • Húsavík-Mývatn
 • Þórsmörk-Landmannalaugar
 • Skaftafell
 • Snæfellsnes – Borgarfjörður
 • Westman Islands
 • Southwest Iceland
 • The Golden Circle - Gullfoss - Geysir – Þingvellir

Atlas Kaarten 1:100 000


Klik om te vergroten Overview 100
De Atlas kaartbladen werden oorspronkelijk gemaakt door de Deense landmeters in de eerste vier decennia van de 20ste eeuw. De 87 kaarten behoren tot de mooiste van IJsland. De Atlas kaarten tonen het landoppervlak zeer gedetailleerd, met een hoogtelijneninterval van 20 meter, wegen, spoorwegen, en veel plaatsnamen. Het maken van deze kaarten was een geweldige prestatie in die tijd, en de kaarten zijn een belangrijk deel van het culturele erfgoed van IJsland.
Atlas maps
Schaal: 1:100 000
Afmetingen (opengevouwen): 56 x 51 cm
Talen: IJslands, Engels

Topographische kaarten 1:50 000

(op aanvraag)
Klik om te vergroten Overview 50
Indeling van de kaartbladen:
I-II-III-IV

De topografische kaarten op schaal 1:50 000 worden op basis van luchtfoto's opgemaakt en tonen het landoppervlak in aanzienlijk detail. De kaarten hebben een hoogtelijneninterval van 20 meter, en tonen wegen, spoorwegen en een groot aantal plaatsnamen. De 102 kaartbladen beslaan ongeveer de helft van het land. Ze zijn gepubliceerd in samenwerking met het Defense Mapping Agency in de Verenigde Staten en zijn door de jaren heen op grote schaal gebruikt door wandelaars en reddingsteams.

Topo maps 50
Schaal: 1:50 000
Afmetingen (opengevouwen): 73,5 x 57 cm
Talen: IJslands, Engels
Aantal kaartbladen: 102


< Vorige
Volgende >

< Terug naar overzicht kaarten