Climbing-Map


Bergbeklimmerskaarten


Visie
Wie als alpinist of bergwandelaar wereldwijd onderweg is, ontdekt als gauw dat van vele plaatsen amper bruikbare topografische kaarten bestaan. Van de belangrijkste bergen bestaan veel boeken en reisgidsen, maar de kwaliteit van de beschikbare topografische kaarten laat vaak te wensen over. Dit heeft geleid tot het idee om van toeristisch belangrijke bergen thematische bergbeklimmerskaarten te maken. Met het project climbing-map werd dit idee in werkelijkheid omgezet. Een topografische kaart met thematische inhoud is een nuttige oriënteringshulp voor bergbeklimmers en –wandelaars van over de hele wereld.

Kwaliteit
Uit de ervaring van onze professionele activiteiten weten we op welke bergbeklimmers- en cartografische criteria bijzondere nadruk moet worden gelegd, om aan de behoeften van de gebruiker te voldoen.

Cartografie
De kaarten zijn cartografisch professioneel ontworpen in een stijl vergelijkbaar met de Zwitserse nationale kaarten. Ze zijn meertalig en ook voor de ongeoefende kaartgebruiker goed leesbaar en te begrijpen.

Inhoud
Het topografische beeld van het landschap is van de hoogst mogelijke nauwkeurigheid, voor zover dit op basis van de aanwezige informatie en cartografisch veldwerk mogelijk is. Daarnaast is belangrijke bergbeklimmers knowhow en nuttige geografische informatie opgenomen.

Esthetiek
Het zijn grafisch zorgvuldig uitgewerkte kaarten, die naast het topografische kaartbeeld ook prachtig bewerkte foto’s, overzichtskaarten en tekeningen bevatten, zodat ze niet alleen bruikbaar zijn voor toeristen, maar ook een bijzondere souvenirwaarde hebben.

Belangrijkste kenmerken:

  • Topografische kaarten met klimroutes
  • Tekeningen en omschrijvingen van de klimroutes
  • Stads- en dorpsplannen, overzichtskaarten
  • GPS informatie
  • Illustraties over het klimaat en de vegetatie


Climbing Maps

< Vorige
Volgende >

< Terug naar overzicht kaarten