Nicole en Ingrid


U kent ze zeker!
Het bekendste fietsduo van Vlaanderen!!


Zij stellen hun nieuw boek voor:

In de ban van Dzjengis Khan


-55°C Dwars door Siberië, een tocht op leven en dood

6 jaar lang trok het olijke fietsduo door 55 landen. Ze hielden zich aan hun filosofie: enkel niet-gemotoriseerde vervoermiddelen gebruiken en dit over een afstand van 100.000 km. Jarenlang intrigeerden ze de luisteraars van Radio 2 en de lezers van het Nieuwsblad met hun bloedstollende en dolkomische belevenissen. Na hun bestsellers 'Met de fiets naar China', 'Fietskuren', het eerste en tweede deel van hun wereldreistrilogie 'Op het ritme van de Toeareg' en 'De Vloek van de Goeroe', nemen ze je in dit derde deel van hun trilogie mee op hun spoor van Thailand tot Siberië.In de ban van Dzjengis Khan -55° Dwars door Siberië
THAILAND: tropische stormen, een gekapseisde kajak, zwarte magie en verstrikt in een dodelijk web van laffe terreuraanslagen.

CAMBODJA: 6 miljoen landmijnen, gruwelijke getuigenissen van kindsoldaten, een magische ontmoeting met de 'slangenjongen'...

VIETNAM: vrouwelijke voetroeiers, getraumatiseerde oorlogsveteranen, maar ook waterfiles op de grootste drijvende markt ter wereld.

CHINA: kwakzalvermarkten, een huiveringwekkende kabelbaanrit, op stap met een versleten ezel, een pittige kungfutraining, verder ook adembenemende nationale parken en slavernijpraktijken.

MONGOLIE: in het spoor van Dzjengis Khan trekken ze ten strijde op vurige, ontembare paardjes. Zandstormen, woestijnbandieten... door hun koppige kameel raken ze in de Gobiwoestijn het zandspoor definitief kwijt! En dan dé ultieme apotheose:

SIBERIE: in -55°C wandelen ze duizenden kilometers met treksleeën over bevroren rivieren, trotseren sneeuwstormen en agressieve wolven, zakken door het ijs, worden beschuldigd van moord en staan oog in oog met de dood.

Hoe hebben Nicole en Ingrid dit overleefd zonder volgwagen, zonder cameraploeg, zonder hulp?
Een bloedstollend reisverhaal...
Je zou van minder koude rillingen krijgen!!


Dit derde deel van Thailand tot Siberië, is rijkelijk geïllustreerd met 560 foto’s, plannetjes, praktische informatie en tips.

  • Craenen code: OUT.GLOBETR.50
  • Uitgever: Globetrotter bvba
  • ISBN code: 9789080135956

De volledige trilogie:


In de ban van Dzjengis Khan -55° Dwars door Siberië De Vloek van de Goeroe Op het ritme van de Toeareg - bevroren, bedreigd, op de vlucht

< Vorige
Volgende >

< Terug naar overzicht reisgidsen