National Geographic Globes


National Geographic globes tonen een uitgebreide blik op de wereld bij middel van een goed gedetailleerde en klare cartografie, samen met het gebruik van een eigen, specifiek lettertype. Deze prachtige globes worden met de grootst mogelijke nauwkeurigheid ontworpen en geproduceerd en zijn, zodoende, een uitstekend referentie-instrument.
Craenen bvba houdt voorraad van deze globes in drie talen: NEDERLANDS, FRANS en ENGELS.

Het programma presenteert de volgende types:

NATIONAL GEOGRAPHIC "CARBON" UITVOERING

Deze serie geeft een prachtige gedetailleerde kaart waarop meer dan 2000 plaatsnamen te vinden zijn. Deze globe met een diameter van 30 cm en een hoogte van 40 cm is voorzien van een stevige, verzwaarde en krasvrije voet uit kunststof en heeft een transparante harde plastic meridiaan met gradenindeling. De stijlvolle kleurstelling geeft de bol een klassiek uiterlijk. Deze globe is verkrijgbaar in twee varianten: de "Classic" (met blauwe oceanen) en de "Executive" (met een antiek uitzicht). Deze globe is verlicht.

Carbon globes

NATIONAL GEOGRAPHIC "CLASSIC" UITVOERING

Deze globe van National Geographic met blauwe oceaan bevat meer dan 3800 plaatsnamen. De tekst is duidelijk en elk land is afgebeeld in een aparte kleur, met een donkere rand langs de grenzen om de politieke kaart te benadrukken.
Diepzeetroggen en bekkens zijn benoemd in de oceanen, samen met pijlen die de hoofdrichtingen van de zeestromingen aanduiden. Kleurschakeringen worden gebruikt om de diepte van de oceanen weer te geven.
Deze verlichte globe heeft een grijze, harde plastic meridiaan en voet.

Classic globe

NATIONAL GEOGRAPHIC "GOLD" UITVOERING

Deze fraaie globe toont een klare cartografie met duidelijke landsgrenzen en een reliëfrijk kaartbeeld. Deze globe met een diameter van 30 cm en een hoogte van 40 cm heeft een houten voet en een goudkleurige meridiaan met gradenindeling. De National Geographic Gold is verkrijgbaar in twee varianten: de Classic met een helderblauwe oceaan en beuken voet en de Executive (antiek uitzicht) met walnoten voet. Deze globe is verlicht.

Gold globes


NATIONAL GEOGRAPHIC "NEON" UITVOERING

Deze "Neon" serie toont opnieuw een klare cartografie met duidelijke landsgrenzen en een reliëfrijk kaartbeeld. Deze globe heeft een diameter van 30 cm en een hoogte van 37 cm zonder meridiaan. De voet is gemaakt van stijlvol licht essenhout (klassiek kaartbeeld) of donker eikenhout (antiek kaartbeeld); de bol rust op een sierlijke, maar neutrale aluminium (klassiek) of messingkleurige (antiek) staaf. Door deze eenvoudige maar opmerkelijke verbinding ontstaat een zwevende toestand: een prachtige globe voor elk interieur! Deze globe is verlicht.

Neon globes


NATIONAL GEOGRAPHIC "SILICON" UITVOERING

Deze National Geographic globe van 30cm geeft meer dan 2000 plaatsnamen. De tekst is duidelijk en elk land is in een andere kleur met een donkerdere tint rond de grenzen om de landsgrenzen te accentueren.
In de oceanen zijn onderzeese troggen en bassins benoemd, met pijlen die de belangrijkste oceaanstromingen aangeven. Schaduw wordt gebruikt om de diepte van de oceaan weer te geven.
De wereldbol heeft een unieke dikke plastic semi-meridiaan en een verzwaarde basis ontworpen voor extra stabiliteit.
Beschikbaar in de "Classic" (klassiek kaartbeeld met blauwe oceaan) en "Executive" (antiek kaartbeeld) uitvoering. Deze globe is verlicht.

Silicon Classic Silicon Executive


NATIONAL GEOGRAPHIC "IRON" UITVOERING

Deze “IRON” uitvoering presenteert een uniek design uiterlijk en bestaat uit een kwalitatief hoogwaardige, luxe uitstralende globe met een diameter van 30 cm op een eenvoudige doch sierlijke voet en staander van verchroomd staal. Totale hoogte: 110 cm.
De National Geographic IRON is verkrijgbaar in twee varianten: de Executive (antiek uitzicht) en de Classic met een helderblauwe oceaan. Deze globe is verlicht.

Iron globes


NATIONAL GEOGRAPHIC "FUSION" UITVOERING

Antieke verlichte globe op een houten voet.
Deze mooie retro-globe van 37 cm is het "Fusion Executive" model, ontworpen door National Geographic. Zijn antieke stijl, zijn essenhouten voet en de LED verlichting, maken het een prachtig decoratief object. Enkel beschikbaar in het Engels.

Fusion globe


< Terug naar overzicht globes